Knit inspo #2 – med links til opskrifter og garn

//Blogindlægget indeholder reklamelinks

Det er blevet tid til at dele lidt mere strikkeinspiration. I tog så godt imod det forrige Knit Inspo-indlæg, og jeg håber i bliver lige så glade for dette. Denne gang har jeg valgt et tema, som i måske kan gætte er VESTE. De er typisk nemme og hurtige at strikke, og da de ikke har ærmer, skal man ikke bruge særligt meget garn. Det gør dem lidt billigere at strikke end store sweatre.

Strikkeprojekterne er lavet af nogle af de dygtige strikkere, som følger med på min Instagramprofil. Hvert projekt indeholder links til opskrift og garn, samt generelt info om strikken. Dette er også et godt sted at finde forslag til garnalternativer. Tak til alle jer, som har sendt jeres fine strikkeprojekter til mig. Jeg håber i andre kan bruge inspirationen, og får lyst til at strikke. 

Hvis du er nybegynder, og endnu ikke har købt strikkepinde, kan du jo overveje at læse lidt om mine strikkepinde her, samt mine bedste tips til køb af strikkepinde. 

Vi starter ud med denne flotte chunky vest som Stephie står bag. Jeg elsker måden hun har stylet vesten sammen med en fin kjole. Opskriften hedder Alvavesten og er fra Mayflower. Som en bonus kan den faktisk downloades gratis. Stephie har strikket den i str. L, og mener selv at målene i opskriften snyder lidt. Hun synes, at den er blevet lidt for stor, og anbefaler derfor folk at strikke den i deres normale størrelse. Tippet er hermed givet videre 😀

Den er strikket i to tråde Snow/Eskimo fra Drops. Farven hedder vinrød (10) og der er brugt ca. 10 nøgler. Garnet er virkeligt billigt, og i str. L har den kun kostet 160 kr. at lave. 

Her har dygtige Thea været igang med Vest no. 1 fra My Favourite Things Knitwear. Begge veste er strikket i str. S. Der er brugt lige knap 4 nøgler Double Soft Merino fra Knitting for Olive pr. vest. Den pastelgule er i farven skumbanan, og den lilla er i farven enhjørninglilla. En vest har ca. kostet 252 kr. at lave. Jeg elsker de smukke pastelfarver, men det havde i nok gættet 😀

Endnu flere pasteller. Se lige denne flotte vest. Wow! Den hedder Candyfloss og er lavet af dygtige Christine som også har lavet opskriften og sælger den lige her

Den er strikket i Drops Snow/Eskimo i Natur (01) og en tråd Drops Kid Silk som følgetråd. Der er brugt 8 nøgler Snow/Eskimo, et nøgle af hver af disse farver Kid Silk: Cerise (13), lilla (11), lys jeansblå (08), vanilje (29).

Hvis du har andre tynde mohairrester liggende, kan du helt sikkert også bruge dem. Vesten koster ca. 276 kr. at lave.

Astrid har strikket denne skønne og farverige Ruby Tuesday Vest fra PopKnit. Jeg er vild med hendes farvevalg. Hun skriver selv at den har været sjov at strikke, og at det er et godt restegarnsprojekt. Der er brugt en del forskellige garn. I kan se alle garnmængder og kombinationer lige her:

Farve A (blå): To tråde af Pernilla fra Filacona: ca. 65 g + halsrib: ca. 15 g = 80 g i alt
Farve B (lilla): To tråd arwetta: ca. 65 g + tilia: <25 g
Farve C (lilla/hvid/grøn): To tråd merino: ca. 55 g + mohair fra Sabina: <25 g
Farve D (hvid): To tråde af Pernilla fra Filacona: <50 g
Farve E (lyserød): To tråd arwetta: + ærmerib = 50 g + tilia <25 g i alt

På billedet ses søde og smukke Clara i sin Gotta Have Fade-vest fra Spektakel Strik. (Fun fact: Det er Claras kæreste som har navngivet vesten, haha 😀 )

Den er strikket i str. S, men er lidt længere end opskriften foreskriver. Clara har været så sød at udpensle farverne og overgangene mellem dem, så andre kan strikke en magen til, yay!. Hun har nemlig afveget en smule fra instruktionerne i opskriften. Hun har brugt Peruvian Highland Wool og Tilia, begge fra Filcolana. Her er hendes farvekoder og mængder:

Fv A: Peruvian Highland Wool [101] (base, 200 g)⁣
Fv B: Tilia natur [101] (50 g)⁣
Fv C: Tilia sakura [321] (25 g)⁣
Fv D: Tilia fresia [353] (50 g)⁣
Fv E: Tilia bluebell [328] (25 g)⁣

Kombination af mohairtråde:⁣
Sektion 1: 2 tråde fv B⁣
Sektion 2: 2 tråde fv C⁣
Sektion 3: fv C + fv D⁣
Sektion 4: 2 tråde fv D⁣
Sektion 5: fv D + fv E

Jeg elsker elsker elsker, hvordan Victoria har fortolket Stockholm Slipover fra PetiteKnit. Hun blev Inspireret af Mette, som har Instagramprofilen Ungtblog til at tilføje nogle fine skyer til vesten. I Mettes Instagram highlight kan i finde guiden til at lave dem.

Vesten er strikket i str. S, og Victoria har brugt noget lidt tykkere garn, end det som opskriften anbefaler. Nu skal i holde tungen lige i munden, for der er brugt mange forskellige farver og typer garn (Hint: det er et genialt resteprojekt).

Den er strikket i en tråd Drops Air og enten en tråd Drops Nord eller Drops Flora som følgetråd. Der er brugt tre forskellige farver Drops Air: Jeansblå (17), Blå (16) og Lys grågrøn (18). Som følgetråd er der brugt Drops Nord Tåge (08), Drops Flora Jeansblå (13) og Drops Flora Isblå (14). Der er brugt et nøgle af hver farve og garntype. Til skyerne brugte hun et halvt nøgle Drops Air Hvede (02), og en hvid følgetråd, som bare var en uldrest. Vesten kan strikkes for ca. 210 kr. og lidt billigere, hvis du allerede har en rest hvid garn til skyer.

Her kommer en chunky vest med fine små bobler. Det er Julie som har strikket denne lyseblå sag, og hun har brugt opskriften Monster bobles slipover fra Plummum. Den er strikket  i str. xs med 3 nøgler THE WOOL i farven denim fra We are Knitters. Den koster 480 kr. at lave. Jeg er vild med boblerne, som jeg synes gør strikken lidt mere spændende.

Denne skønne vest har Ina strikket. Opskriften hedder Sommer Saga vest og er fra Spektakel Strik. Det er en begyndervenlig opskrift og man kan finde små videoguides til den på Spektakel Striks hjemmeside. Ina har pyntet sin vest med lidt blomsterbroderi i halskanten. Det er en virkeligt god ide, og kan gøre en strik mere unik og personlig. 

Den er strikket i str. M/L og der er brugt 7 nøgler Sandnes Mandarin Petit i farven pudder. 

Broderiet kan man jo lavet med nogle garnrester eller broderitråd.

Den har kostet ca. 245 kr at strikke.

Denne skønne blå og højhalsede vest har Tilde strikket. Opskriften hedder Betty vesten og er fra YarnJunkies. Det skulle være en god strikkeopskrift til begyndere, da der følger videoinstrukser med. Tilde har strikket den i str. xs, og har brugt 8 nøgler Drops Snow/Eskimo i lyseblå. Garnet er hammer billigt, og findes i virkeligt mange farver. Denne vest har kun kostet ca. 128 kr. at strikke. 

Den her vest bliver nok svær at genskabe 100%, men jeg synes, at den er så fed, og derfor tog jeg den med alligevel. Den er strikket af kreative Agnes, som har brugt alle mulige farver og rester til at lave de fine striber. Opskriften på vesten hedder Friday Slipover og er fra Petite Knit og hun har strikket den i str. xs. Hun har brugt Hjertegarns Extrafine merino 120 sammen med en tråd rest-mohair. Hvis du har mange mohairrester liggende, kunne dette være et projekt for dig. Til ribkanterne har hun brugt en tråd Sunday fra Sandnes og en tråd Tynn Silk fra Sandnes. Da der er brugt mange forskellige typer garn og rester, kan jeg desværre ikke sige noget om hvad den koster at lave.

Tak for at i læste med. Hvis i har nogle spørgsmål til strikkeprojekterne, kan i jo prøve at skrive til pågældende, som har lavet det.

God strikkelyst <3