Bubble sweater – Strikketips og garnalternativer

//Indlægget indeholder reklame og affiliate links

Jeg har strikket den fineste trøje med store pufærmer i chunky garn og her vil jeg dele lidt tips, og tricks til at forstå opskriften, samt dele nogle fine garn-alternativer (Du kan faktisk strikke den for kun 250 kr!). Opskriften er fra det spanske firma Lanas Alpaca, og der har været en del udfordringer undervejs, da opskriften havde forkerte oversættelser og en del mangler. Jeg har nu sendt dem mine forslag til rettelser, som jeg håber de vil overveje at tage med i opskriften. Opskriften kan købes her.

Har du spørgsmål til opskriften? Så stil dem her.

Garn og strikkepinde

Jeg har brugt dette garn i farven Muka 8035 Nine fra samme firma, som har lavet opskriften.

Du kan også overveje at bruge en tråd af dette garn som findes i vildt mange fine farver, og har nøjagtigt samme løbelængde og tykkelse. Her brude du kunne nøjes med 6 nøgler, da der er 150 gram i hvert nøgle.

Dette garn er også en mulighed, men farveudvalget er ikke så stort, og det rammer ikke helt samme løbelængde. Jeg vil tro at den er en anelse tykkere end det garn jeg har brugt, så du skal bruge lidt flere nøgler. Jeg vil gætte på at 10-11 nøgler kan gøre det.

Den sidste mulighed er dette garn (kan også købe her). med dette garn skal man strikke med to tråde, for at ramme strikkefastheden. Det fåes i VILDT mange flotte farver, og alle kan være med til den pris. Hvis jeg har regnet rigtigt, så skal du bruge ca. 14-16 nøgler, Så du kan altså lave den for ca. 250 kr. DET ER BILLIGT!

Jeg har ikke selv testet nogle af garnalternativerne, men min hovedregning, siger at de sagtens kan bruges. Prøv jer frem 🙂

Jeg har brugt et rundpindesæt, og udelukkende brugt pinde i str. 12 mm. Jeg skiftede kabler et par gange undervejs, så det passede til mængden af masker. Da det tykke garn fylder meget, var jeg på et tidspunkt også nødt til at sætte to kabler sammen, så rundpinden fik en længde på 120 cm. Jeg anbefaler derfor at du købe et rundpindesæt, som fx dette til 259 kr

Generel info om opskriften + gode råd

Opskriften er ikke skrevet til begyndere, men når det er sagt, så kan begyndere sagtens strikke denne trøje. Hvis du har strikket en raglansweater før, fx Louisiana sweater fra Petite Knit, så kan du sagtens lave denne. Det eneste som kan drille lidt, er lukningen på ærmerne, og som gør at de puffer. Lanas Alpaca har lavet en video, som viser dette. Send dem en mail, så kan de sende dig videoen. Teknikken er overhovedet ikke svær, men det er svært at forstå, hvad man skal gøre ud fra tekst.

Start med at læse opskriften grundigt igennem, indtil du forstår hvad du skal. Hvis det er første gang, du skal læse en engelsk opskrift, så tag et kig på denne hjemmeside, hvor de viser almindelige strikke-oversættelser fra engelsk til dansk. Det er slet ikke så svært, når man først er kommet igang.

Jeg kunne ikke helt få det til at passe med mængden af garn, og så den længde på kroppen og ærmet, som opskriften siger. Mine ærmer og kroppen, er derfor kortere end det opskriften siger, men jeg synes det ligner trøjen på deres billede, så jeg er godt tilfreds. Trøjen er onesize, og den vil bestemt ikke passe alle mennesker. Jeg bruger S/M, og den passer mig helt perfekt.

Målene på min trøje er: 

Ærme, fra armhulen: 18 cm

Krop, fra skulder til bund: 41 cm

Ærmets åbning: 26 cm

Bredde: 110 cm

Ærmerne kan godt bliver lidt stramme der hvor de slutter, så overvej evt. at udelad en af ‘Strik 2 ret sammen’. Derudover, så skriver opskriften at man skal lave en omgang med vrang, inden ærmerne lukkes af. Dette har de ikke gjort på billedet af den originale trøje, og det har jeg heller ikke gjort. Hvis du vil have dine ærmers afslutning til at ligne min, skal du derfor udelukkende strikke ret. Jeg lavede to omgange ret, og lukkede almindeligt af. 

Du kan prøve trøjen på undervejs, så du kan selv vurdere, hvornår ærmerne og kroppen har en passende længde, og om ærmerne bliver for stramme. Husk at købe ekstra garn, hvis du ønsker den længere end min trøje.

Held og lykke med strikkeprojektet <3