Design Journal

På denne side vil jeg løbende dele inspiration til, hvordan man kan udfylde sin Design Journal og hvilke tuscher jeg anbefaler. Vil du vise andre, hvordan du har udfyldt din? Så send mig et billede på hello@mariamoller.dk eller via beskeder på Instagram.

Det er et stort øjeblik i min lille kreabiks – Sig pænt goddag til mit nye produkt: Design Journal ✍🏻

Siden januar har jeg arbejdet på at lave en form for note- og skitsebog, som kan bruges til kreative projekter.

I bogen finder man på den ene side omridset af en model, som man kan tegne sit kreative projekt på. Det kan både være strik, syning eller hækling. Jeg finder det nemlig selv meget lettere at tegne tøj, hvis der er en model at tegne det på.

På den anden side er et prikket gitter, som man kender fra bullet journals. Prikkerne gør det lettere at tegne og skrive pænt og lige.

Bogen indeholder også 6 sider med inspiration til ærmer, underdele og halsudskæringer.

Den er lavet af meget lækre materialer og er produceret i Danmark. Siderne i bogen er lavet af 170 g/m papir, og er derfor tykke nok til tuscher og faktisk også akvarelmaling. Derudover bogen bundet ind på en helt særlig måde, så den kan ligge helt faldt uanset, hvor i bogen man slår op. Mange notesbøger buler nemlig op i midten, og det er så irriterende når man skal skrive og tegne. 

Jeg håber i vil tage godt imod den 🧡

Her har jeg tegnet et af mine egne designs – #Pufærmekjolen (som i kan finde en gratis syguide til her).

Jeg tegnede først alting med blyant og tegnede derefter op med Pigma Micron Fineliners, som virkeligt kan anbefales. De er så gode at tegne med og bløder ikke igennem papiret.

På siden med prikker, har jeg tegnet et overblik, over de forskellige dele til kjolen, og skrevet målene på hver enkelt del. Jeg har med vilje skrevet målene med blyant, for så kan jeg rette i dem i fremtiden, hvis jeg nu finder nogle bedre mål. 

Her har jeg tegnet et af mine strik-designs – UllaTee.

Jeg har både tegnet med en tynd sort tusch og en blyant. Ved at tegne alle detaljerne på strikken med en blyant, bliver de knap så tydelige og markante, som hvis de var tegnet med tusch.

Jeg har også givet modellen nogle bukser på. De er super nemme at tegne, når man bare kigger efter inspirationssiderne først i Design Journalen. 

Du kan også bruge akvarelmaling i bogen. Siderne er nemlig så tykke, at vandet ikke løber igennem. Siderne vil altid blive lidt krøllede de steder du tilføjer vand, men det er så lidt, at det ikke gør noget. 

Her har jeg malet SwingKingKjolen med gul akvarel og derefter tegnet blomster med akryltuscher fra Pilot.

Hvis du tegner syprojekter, kan du evt. tilføje en lap stof til den prikkede side og skrive, hvilket stof der er brugt, og hvordan det skal vaskes. 

Andre spændende indlæg <3