Mønster til højtaljede bukser med vidde og elastik

//Reklame | Stof & Stil

I dag skal det handle om bukser. Jeg forsøgte nemlig at sy mine egne bukser for knap 2 år siden. Dengang forsøgte jeg at tegne mønsteret fra nogle bukser, som jeg allerede havde, og det blev aldrig rigtigt godt. Bukserne sad for stramt ved numsen, og kravlede op i steder, som jeg ikke føltes særligt rart… 
Jeg har længe haft en drøm om at sy et par løse højtaljede bukser med vidde ben og elastik i taljen. Jeg er derfor teamet op med Stof & Stil, som har et buksemønster (20051), der ligner det, jeg ønsker mig. 

Jeg har syet mine bukser i dette lækre stof, som falder virkeligt pænt og behagligt. Derudover syede jeg også en matchende bluse med udgangspunkt i mønsteret til Pufærmekjolen og med lange ærmer lavet ud fra denne guide. 

Udover stoffet og mønsteret, skal du også bruge 50mm bred elastik

Hvilken størrelse mønster?

Jeg har lidt tips og tricks til valg af størrelse. Jeg valgte str. 38, da hoftemålene passede til mine hoftemål (ca. 95 cm). Generelt vil jeg anbefale, at du vælger den størrelse, som passer til dit hoftemål. Du kan se målene på billeder herover.  Husk, at hoftemålet skal tages der hvor din hofte og numser er BREDEST, og altså ikke nødvendigvis bare der hvor din hofteskål er.

Taljemålet var dog for stort til mig i str. 38, så jeg lavede elastikken kortere. Dette kan du også sagtens gøre. Du måler bare din talje, eller der hvor bukserne skal sidde, og klipper efter de mål.

Hvis du ønsker, at dine busker skal sidde tættere end mine gør, skal du vælge en størrelse mindre end, den dine hoftemål dikterer. Det er nemlig meningen at dette mønster skal sidde løst. Hvis dit hoftemål ligger lige imellem to størrelser, skal du spørge dig selv, om du heller vil have dem til den løse side, eller til den stramme side. 

Hvordan bruger man et mønster fra Stof og Stil?

Der følger en forklaring med til mønsteret, men denne kan godt være svær at forstå for en nybegynder, da det er forklaret meget kort. Du kan derfor bruge denne video frem til 01:49 (Du behøver dog ikke topstitche). Videoen forklarer de første par steps fem til, at du skal sy liningen (elastik-kanten) på. 

Overlock/zig zag kanterne på alle delene inden du begynder at sy. 

For et ekstra lækkert resultat, anbefaler jeg, at du presser syninger fra hinanden ligesom på denne billede. Pres dem med en steamer eller et strygejern

Andre spændende indlæg <3