Happy Hipster huen – Strikkeopskrift

*Indlægget indeholder reklamelinks*

Efter mange mange timers arbejde, er den her endeligt: MIN HUEOPSKRIFT på Happy Hipster Huen! Samtidigt har jeg også lanceret en webshop, hvor hue-opskriften lige pt. er det eneste produkt. Jeg har flere planer for webshoppen, men dem må i høre en anden gang, for nu skal det handle om huen. Opskriften kan købes lige her. Den kan strikkes af alle, som har lært almindelig ret og vrang. Der bruges flere forskellige strikketeknikker til huen, men dem gennemgår jeg alle sammen i den medfølgende video. Videoen er lavet, så ingen bliver i tvivl om, hvad de skal. Den indeholder også flere tips og tricks til fx at slå masker op, at undgå hak i huekanten og hvordan man ser forskel på ret og vrangmasker. 

Del endeligt et billede af dit færdige resultat på Instagram og brug hashtagget #HappyHipsterHuen

Huen kan strikkes i rigtigt mange forskellige typer garn. Du kan også sætte en masse rester sammen, og lave en reste-hue. Skulle du ramme en halv maske over eller under strikkefastheden, så burde det ikke ændre det helt store for huens udseende eller størrelse (men det må i ikke sige til alle de prof. strikkere, at jeg har sagt… Jeg er ikke fan af strikkeprøver…). Hvis huen bliver alt for stor eller alt for lille, kan man heldigvis nemt trevle op. 

Her kommer nogle garnforslag, hvor jeg har ramt strikkefastheden på pind 6 mm:

Dette garn er originalgarnet, og det første som jeg strikkede huen i. Det er strikket i en tråd 100% Superwash Wool og en tråd Wool Blend 30% bambus og 70% uld. Begge garntyper er fra Søstrene Grene. Der skal bruge 1,5 nøgle Superwash Wool (så du er nødt til at købe 2 nøgler) og et nøgle Wool Blend. 

Jeg havde en masse nøgler Drops Air liggende, så det skulle huen selvfølgeligt også teststrikkes i. 

Jeg ville gerne have en HELT vindtæt hue, så denne er strikket med 3 tråde Drops Air. Dette gør den meget varm og vindtæt. Du kan evt. prøve at strikke den i 2 tråde Drops Air, hvis du ønsker den mere luftig. 

Jeg brugte tre forskellige blå nuancer til min hue, og derfor har jeg selvfølgeligt brugt 3 forskellige nøgler. Jeg vejede derfor huen, for at finde ud af, hvor meget Drops Air man egentligt skal bruge. Huen vejer 96 gram, hvilket svarer til meget præcist til 2 nøgler. Køb evt. et ekstra, for at være på den sikre side. 

Denne lyserøde og hvide fluffy sag, er strikket i garn fra Mayflower. Jeg har brugt et nøgle Easy Care Classic og et nøgle New Sky Light.


Jeg håber i har lyst til at købe min opskrift. Har du spørgsmål? Så kan du sende mig en mail på shop@mariamoller.dk eller smide en kommentar til dette Instagrampost.

Hvis du tester andre garnalternativer, så send mig endeligt et billede af huen, information om garntype og mængden. Så vil jeg tilføje det til dette blogindlæg, og selvfølgeligt linke til din Instagramprofil hvis du ønsker det.

Andre spændende indlæg <3