Gratis strikkeopskrifter – Min tredje kollektion for Mayflower

Reklame for Mayflower garn

I har taget så godt imod de to forrige strikke-opskrifts-kollektion, så jeg har fået lov til at lave endnu en. Denne gang er jeg klar med 4 nye designs, og opskrifterne er som altid helt gratis. Det betyder også, at du kan downloade dem, og tjekke om de er for svære inden du køber garnet.

Her kan du læse mere om de fire designs, og finde direkte links til hver opskrift. 

#GinghamSweater

GinghamSweateren er opkaldt efter gingham-stof, som er kendetegnet af sine flotte tern og farvespil. Denne effekt er efterlignet på GinghamSweater, og det giver en smuk og karakteristisk farveeffekt på sweateren.

Sweateren har en let oversize pasform, som går igen på hele sweateren. Det er dog sweaterens tern, som for alvor er bemærkelsesværdige, og det ternede mønster fremhæves yderligere af en firkantet halsåbning. Sweateren fuldendes af de feminine icordkanter, som både findes i halsåbning, bund og ærmegab.

GinghamSweateren er strikket i Easy Care Classic, som er 100 % ren uld med en løbelængde på 106 meter pr. 50 gram. Det gør Gingham til en særdeles behagelig sweater, der varmer dejligt og er helt perfekt til vinterhalvårets kølige dage.

Den strikkes oppefra og ned, så der er ikke behov for montering. Den er forholdsvis enkel, og det ternede mønster er nærmest meditativt at strikke. 

#CheckmateTotebag

En strikket taske er god til kreaprojekter eller shoppeturen. Sig pænt goddag til #CheckmateTotebag Vævestrik (Linen Stitch) er en særlig strikketeknik, som er mindre elastisk end fx glatstrik. 

Den giver også mulighed for at lave nogle fede striber, som nærmest ligner tern lavet af flerfarvestrik, men som er meget lettere at lave. Den har lange stropper, så du kan bruge den som crossbody bag. 

Hvis du gerne vil have stropperne kortere, så binder du bare en knude i toppen af dem. På den måde kan denne taske have flere funktioner.

#AmagerSweater

#AmagerSweater er en lækker oversize og lun sag, som er perfekt til kølige dage. Kombinationen af New Sky og Cotton
Merino gør, at der virkelig kan leges med farverne. Begge garntyper har en skønt udvalg af farver, og sammen kan man
skabe endnu flere spændende farvekombinationer. Du kan gå efter to farver i samme nuance eller mixe forskellige farver.
Sweateren har fine snoninger på ærmer og skuldrene samt på for- og bagstykket. 

Snoningerne starter fra bærestykket
og løber ned langs kroppen. I takt med at udtagningerne får bærestykket til at vokse frem, kommer der flere snoninger
til, henover skuldrene. 

Det anbefales på det kraftigste, at du læser hele opskriften igennem, inden du går i gang.

#ChunkyUllaSweater

#ChunkyUllaSweater er en søster til den populære (og lige pt. mest downloadede opskrift fra Mayflower) #UllaTee.

Denne vamsede sweater er strikket i to tråde Cotton Merino og én tråd Super Kid Silk på samme tid. Det flotte mønster i ribkanten går igen i denne sweater, og det er med til at gøre den helt speciel. Denne sweater er utroligt rar at have på. Der er ikke noget som strammer i halsen og kombinationen af Cotton Merino og Super Kid Silk gør, at denne sweater er meget blød og god til kølige dage. 

Her er en opskrift til de, som godt kan lide, at det ikke tager så lang tid at strikke en sweater. Den strikkes rundt oppefra og ned og er monteringsfri, så den er også god til strikkere, som endnu ikke er så øvede.

Andre spændende indlæg <3