Lær at sy herreskjorter om – Syguides

Genbrugsbutikkerne er fyldt med fine herreskjorter til få penge, så derfor har jeg lavet tre forskellige syguides, som viser, hvordan du kan forvandle herreskjorter til feminine bluser eller kjoler. 

Fremgangsmåden er beskrevet grundigt med tekst, billeder og illustrationer, så ingen føler sig tabt på gulvet undervejs. Der tages udgangspunkt i dine egne mål, så du kan lave et stykke tøj der passer lige præcis din krop. 

De tre guides kan købes samlet til en god pris eller enkeltvis på min webshop, og de sendes som PDF lige så snart købet er gennemført (Du kan altså gå i gang med det samme)

#KlokkeblomstBlusen

KlokkeblomstBlusen er en helt særligt måde at rekonstruere herreskjorter på. Man få mest uligt ud af det stof, som er til rådighed, og kan derfor lave disse skønne bluser. 

I guiden er der vist fremgangsmåden til både V- og firkantet halsudskæring. Med denne guide kan du lave vildt mange forskellige designs ved fx. at ændre afslutningen på ærmerne, lave skørtet i bunden længere eller kortere, eller ændre dybden på halsudskæringen.

#PowerPuffSkjorten

PowerPuffskjorten har fine pufærmer og en lækker V-hals med tilhørende krave. Den er perfekt til både jeans og nederdel.

Kraven kan sagtens laves større eller mindre efter eget ønske, og du kan også overveje at lave den til en kjole ved at sy et skørt på lidt ligesom på PeterPanKjole

#SnørreSnupBlusen

SnørreSnupBlusen er syet som en klassisk wraptop. Den er syes, så man slet ikke kan se, at den engang har været en herreskjorte. Der er tænkt meget over fremgangsmåden, og det betyder, at rigtigt mange af sømmene bliver genbrugt fra herreskjorten. Her lærer du altså virkeligt at gentænke konstruktionen af herreskjorter, og denne viden kan du bruge til andre syprojekter med herreskjorter. 

#PeterPanKjolen

En skøn kjole med en klassisk Peter-pan-krave. DU kan selv vælge om krven skal have frynser eller ej. 

For at sy PeterPanKjolen skal du bruge lidt ekstra stof til skørtet og evt. kraven. Du kan vælge noget i et fint mønster eller lede efter stof, som minder om skjortens. Det er også oplagt at sy en helt hvis kjole, da der findes masser af hvide herreskjorter i genbrugsbutikkerne, og som ekstra stof, kan du bruge et lagen. 

Andre spændende indlæg <3