Vintage og retro strikkeopskrifter

Jeg elsker alt hvad der lugter lidt af vintage (okay, ikke bogstavligt talt), og det gælder også strikkeopskrifter. I dette indlæg, deler jeg lidt tips til, hvor du kan finde fine gamle strikkeopskrifter, og nogle af dem er endda helt gratis. 

Etsy og eBay

På hjemmesider Etsy og eBay findes der mange gamle og vildt fine strikkeopskrifter til billige penge, da det ofte bare er en PDF, som man får tilsendt. Man slipper altså for fragtomkostningerne, og derfor er priserne typiske mellem 10 kr. og 40 kr.. Søg på engelsk efter ting som “Vintage knitting pattern women” eller “60s knitting pattern”. Hvis man er vant til de danske,  gennemarbejde og velforklarede strikkeopskrifter, så kan man godt blive lidt skræmt af de gamle opskrifter. For det første, er de på engelsk, og for det andet, så er de ikke helt lige så begyndervenlige som fx. dem fr Spektakel strik eller Petite Knit. MEN, hvis man er tålmodig, og god til at google og bruge YouTube-videoer, så kan det sagtens lade sig gøre. 

Drops Design

Drops er et garnfirma, som har eksisteret længe. De har lavet RIGTIGT mange strikkeopskrifter, og de fleste af dem er tilmed GRATIS. Jeg er ret fan af deres opskrifter fra 80’erne, og jeg har delt et par links til mine favoritter her. Du kan også selv gå ind og søge efter opskrifter fra Drops Design lige her (Der er over 120.000, så det er bare at gå igang). Opskrifterne er ikke altid helt nemme at forstå, men man kan finde meget hjælp på YouTube, hvis der er en strikketeknik som driller.

Mit sidste tip, er at kigge i din lokale genbrug eller garnforretning. Her er der nemlig også guld at finde. I nogle garnforretninger, kan du købe kopier af de gamle opskrifter fra ugeblade til et par kroner. Held og lykke med skattejagten!