Min symaskine + mine bedste tips til køb af symaskine

//Reklame: Indlægget indeholder affiliate links

Et af de spørgsmål som jeg oftest modtager, er hvilken symaskine og hvilke strikkepinde, jeg bruger eller anbefaler. Jeg har skrevet lidt om mine strikkepinde her, så nu er tiden kommet til min symaskine. 

Jeg købte min symaskine for lidt over et år siden. Inden da brugte jeg min mors gamle, og troede at den var meget almindelig og god. Da jeg fik min egen symaskine, indså jeg dog at min mors var godt slidt, og trængte til olie, rens og nye nåle. Den var fin til bare at sy bukser op, men alt udover det var ret svært at gøre. Jeg har en Singer Confidence 7470, som kan købes  her, her, eller her

Jeg er hammer glad for den. Det er en virkeligt god symaskine, som kan alt hvad jeg kan komme i tanke om, og som desuden er let at tråde, og har en detaljeret manual. Manualen har jeg især været glad for, da jeg skulle sy knaphuller for første gang, eller sy en lynlås i. Der følger flere trykfødder med, som er de her metaldimser, som sidder under nålen. Trykfødder er vigtige, hvis man fx skal sy knaphuller, lynlås, blindsting, applikationer og en helt masse andre fancy ting, som gør dit syprojekt flottere og lettere. En anden funktion, som jeg er blevet rigtigt glad for, er den gennemsigtige plade ned til undertrådsspolen, som gør, at man kan se hvor meget tråd der tilbage. Symaskinen har 225 forskellige sømme, og kan bl.a. lave bogstaver, så man kan lave fine sætninger på sit tøj, eller lave sine egne necklabels. 

Alt i alt, er jeg virkeligt glad for den. Nogle gange opstår der kluddermor i trådene under, men det sker på alle symaskiner, og er typisk ikke maskinens fejl. Den er dog ikke perfekt, og jeg synes at den larmer lige lovligt meget, og så virker den der lille kniv bagpå, som skulle kunne skære sytråd over, overhovedet ikke.

Hvis du ikke vil købe den præcis samme symaskine som jeg har, så har jeg lidt tips til, hvad jeg synes du skal lede efter:

Must have

Denne liste indeholder de ting som jeg synes en symaskine bør indeholde eller skulle kunne. Det er funktioner, som jeg bruger ofte, og som jeg tror alle begyndere bliver glade for:

  • Den skal kunne sy forskellige typer zig zag eller have andre former for overlock sømme.
  • Trådspændningen skal kunne justeres.
  • Der skal følge lidt forskellige trykfødder med, fx til lynlås og knappehuller.
  • Bredden og længen på de forskellige sømme skal kunne justeres

I virkeligheden kan man komme langt med en symaskine som kan sy lige ud og lave zigzag. Jeg tror dog hurtigt man får brug for flere funktioner. Jeg vil gerne anbefale nogle symaskiner, men jeg har ikke prøvet andre end min egen. Min veninde har dog lige købt denne pastelfarvede Singer symaskine som hun er meget glad for. Den er simpel, fylder ikke så meget og koster typisk omkring 1000 kr. Den kan også købes her.

Hvis du selv vil lede efter andre symaskiner, så tag et kig her, her eller her. Der er et stort udvalg og gode priser!