Apartment details and DIY tips

Jeg er lige flyttet hjemmefra, og min kæreste og jeg er nu de heldige lejere af en 44 kvadratmeters helt nybygget lejlighed. De få kvadratmeter og det meget ucharmerende nybyggeri har krævet kreative indretningsløsninger, og dem vil jeg dele lidt ud af i dette indlæg.

Billedvæg

I stuen har vi lavet en billedvæg, og resultatet er faktisk blevet ret fint, på trods af at vi ikke har særligt højt til loftet. Først syntes jeg det var meget uoverskueligt, at vælge hver rammes placering. Jeg overvejede at tage alle plakaterne ud og hænge dem op med elefantsnot, for at se hvor de skulle hænge. Jeg overvejede også at tage billeder af plakaterne og photoshoppe dem på et billede af væggen. Det endte dog med et meget simplere lille trick: Jeg markerede hver rammes placering med malertape, og på den måde, var det nemt at flytte rundt på dem, indtil jeg var tilfreds.

Knagerække

Ientreen vidste vi, at der skulle være plads til rigtigt mange jakker, dog uden at vi skulle bore for mange huller i væggen. Efter at have ledt virkeligt længe, efter den perfekte knagerække, indså jeg at det ikke kunne lade sig gøre for under 1000 kr.. Heldigvis, fandt jeg helt tilfældigt nogle lækre messing kroge i Søstrene Grene, som jeg tænkte kunne skrues fast til et stykke træ. Eftersom vi bor på en byggeplads, besluttede jeg mig for at kigge efter et stykke træ i en af containerne, OG DET VAR EN SUCCES. Jeg fandt den fineste stykke træ. Projektet kom til at koste ca. 120 kr..

Opbevaring

En lille lejlighed kræver nogle praktiske opbevaringsmuligheder. Vi forsøger at udnytte al plads, fra gulv, til loft. I entreen har vi en meget høj og smal reol fra IKEA, som er fyldt med nips og og små kasser.  Ovenpå vores skabe i soveværelset, har vi sat nogle farverige plastikkasser fra Netto. I dem ligger det tøj vi ikke bruger så ofte.

 

Gave fra Raw58)

Mit tøjstativ følger også pricippet om at bygge opad. Det er to etager, hvilket giver rigtigt meget plads til alt mit tøj. Det er lavet af jernrør, som gør det meget stabilt, og jeg er slet ikke nervøs, for at det vælter, på trods af at det er så højt. Det er fra Raw58, og jeg er virkeligt blevet glad for det.

Opslagstavle

Over sengen har vi hængt et jerngitter op. Jeg synes ideen med en opslagstavle, er så god, fordi man hurtigt kan skifte stilen, ved at hænge noget andet på. Gitteret er også et fund fra containeren. Vi har vasket, behandlet og savet det til, før vi hang det op. Det et sat op med nogle store kroge, og hænger godt fast, selvom gitteret er meget tungt. Da gitteret er lidt for tykt til klemmer, har jeg viklet noget tyndt stålwire rundt om jernet. På den måde kan man bruge små klemmer, og hænge flere ting op.