DIY Koinobori flag og et tip om tuscher som enhver krea-elsker bør eje

// Reklame for Pilot Nordic

I 2020 skulle min kæreste og jeg have besøgt Japan på vej hjem fra vores semester i Australien. Det blev selvfølgeligt aflyst som så meget andet, men jeg drømmer stadig om at besøge det smukke land når verdenen en dag åbner mere op.

Billede fra Oriental Souls

I dag vil jeg invitere en lille bid af Japansk tradition ind i mit hjem, og jeg vil vise jer, hvordan i kan gøre det samme. Jeg vil nemlig forsøge at lave et japansk karpe-flag, som også kaldes ‘Koinobori’.
Karpen symboliserer styrke og mod, da de kan svømme mod strømmen. Derudover, bruges den til at symbolisere ‘Children’s Day’, som fejres d. 5. maj. Her flager familier med karperne, for at ønske, at deres børn vokser op og bliver stærke og sunde. I dag er mange af flagene lavet af plastik, men der findes stadig små japanske kunstnere, som laver dem efter de gamle teknikker. Jeg ved at bl.a.  Sakura Copenhagen sælger dem.
Jeg synes det er en ret fin tradition, og jeg håber at kunne opleve det selv i Japan en dag. Indtil da må jeg nøjes med min ene karpe herhjemme.

Guiden er lavet i samarbejde med Pilot, som laver mange forskellige skriveredskaber. Jeg er især forelsket i deres ‘Pintor Pens’, som bør være en del af alles krea-kit. Det er den ultimative tusch til kreative projekter, for der er stort set ikke noget, som de ikke kan tegne på.

Pintor Pens findes i 30 forskellige farver, og der er 4 forskellige tykkelser.

De kan bruges på stof, keramik (dog ikke noget du spiser af), plastik, træ, metal, papir, sten, stearinlys, og meget andet.
Når man fikserer dem, bliver de vandfaste og meget holdbare. På stof fikserer man farven med et strygejern. Her kan i læse om hvordan man fikserer farven på andre materialer.

Pintor Pens kan købes hos flere danske forhandlere. I kan se nogle af lige her.

Du skal bruge:

  • Pintor Pens fra Pilot
  • Noget lidt stift stof som ikke trevler så let fx bomuldslærred. Hvis du vælger stof som trevler nemt, så skal du zigzagge eller overlocke alle kanterne.
  • Sytråd
  • Synål
  • Gavepapir, bagepapir eller noget andet du kan tegne din skabelon på
  • Lidt karton
  • Strygejern