“Hemmelige” steder i København og omegn

Okay, overskriften er ren click-bait, for der er selvfølgeligt ingen af de her steder eller oplevelser, som er hemmelige (og da slet ikke nu…)

Dette indlæg bliver dedikeret til mine yndlingsoplevelser, gåture og steder i København og omegn. 

Jeg elsker naturen, og bruger ikke så meget tid inde i København K (til jyder og fynboer: Det er området omkring strøget). Dette bærer denne guide også præg af, for det er primært steder med natur, som altså ikke ligger lige ved siden af strøget. Nyhavn, Den Lille Havfrue og Amalienborg er rigtigt fine steder, men de bliver allerede nævnt i tusindevis af andre sightseeing-guides. Jeg vil her give plads til andre små og mere eller mindre u-opdagede perler, hvor du kan gå på opdagelse. 

Skal du på sightseeing i hovedstaden eller er du ny-tilflytter, og vil gerne udforske området? Vil du gerne have nogle anderledes oplevelser i København? Så læs med her.

Psssst, nu hvor du allerede er på Amager, så kan du jo også shoppe i nogle af de mange genbrugsbutikker. Find guiden lige her.

Jeg opdaterer listen løbende <3

DR Byen, Grønningen og Ismageriet

Første tip er et område der ligger omkring DR Byen på Amager. Her er en hyggelig park, med den sejeste trækfærge, Danmarks BEDSTE hjemmelavede is, og meget stor sandsynlighed for at møde kendisser eller din yndlings radiovært. 

Tag metroen til Dr Byen station og gå en tur langs kanalen forbi radiostudierne. nogle af studier (bl.a. P3) er lavet, så du kan se studiet hvor de optager. Min kæreste og jeg boede lige ved siden af DR Byen, og vi har efterhånden set en del kendisser, og bl.a. hilst på Lars Mikkelsen, som gik forbi da vi tog billeder af et syprojekt (Jeg fangirlede lidt… meget..) Kendisser er jo også bare mennesker, så husk at være sød. Lad være med at tage billeder i smug.

Du kan faktisk også ofte få lov til at være publikum HELT GRATIS til flere af DR’s optagelser. Tag et kig lige her, og se hvilke programmer DR (og faktisk også TV2) søger publikum til. Min kæreste og jeg har været til optagelser på ‘Tæt på sandheden’ med Jonathan Spang, ‘Hvem var det nu vi var’, og så har vi være publikum til ‘Natholdet’ hos TV2 flere gange.  

Lige ved siden af DR byen ligger et af Danmarks bedste is-butikker. Den hedder Ismageriet, og deres hjemmelavede is er legendariske. Den her isbutik er overhovedet ikke nogen hemlighed, og på en varm sommerdag, kan der sagtens stå 100 mennesker i kø. De har heldigvis åben året rundt, så der er rig mulighed for at finde en dag med kort kø. Jeg bestiller altid to kugler sorbet med guf, og kan sjældent spise op. 

Tag din is med over i parken ‘Grønningen‘, som er et hyggeligt sted at slå sig ned. Der er legeplads, kanaler, fodboldbane og en lille hundepark. Og så er der den sejeste tømmerflåde-agtige trækfærge. Man kan trække sig selv over kanalen, hvis man ikke gider gå udenom. Super sjovt for børn og barnlige sjæle 😀

Fortsættelse følger….