Jeg har syet det perfekte sommersæt i hør

// Reklame – blogindlægget er udgivet i samarbejde med Selfmade og indeholder affiliate links

STOF & STIL er nu Selfmade®! Den familieejet virksomhed startede i 1980 i Herning. Dengang hed det Perters Resthal, fordi de solgte restpartier fra lokale tekstilproducenter. Senere begyndte de at designe deres egne metervarer og skiftede derefter navn til STOF & STIL. Nu har de igen udvidet deres kreative univers med flere skønne produkter til dine hobbyprojekter.

I den forbindelse skifter de igen navn. Denne gang til ”Selfmade” for at afspejle at de er til for alle kreative sjæle uanset alder og niveau. Deres sortiment er blevet udvidet til at inkludere endnu flere hobbyer og butikkerne har fået en makeover, så de nu også indeholder syværksteder, hvor man bl.a. kan benytte symaskiner og overlockere ganske gratis. Derudover, afholdes der ugentlige workshops i butikkerne, hvor du kan afprøve forskellige kreative projekter og møde andre kreative sjæle. Der er på nuværende tidspunkt 9 Selfmade-butikker i Danmark, men hvis du ikke bor i nærheden af en, kan du altid handle på deres nye fine webshop.

For at fejre navneskiftet har jeg lavet et syprojekt med en af deres nye metervarer, som er perfekt til sommeren – Hør!

Materialer

  • Stof i 100% hør i farven lys brun (Psst. det fåes i rigtigt mange fine farver)
  • Sytråd (Selfmade har et KÆMPE udvalg)
  • Elastik til buksekant- 50 mm – varenr. 3508001
  • Buksemønster – varenr. 20051 – Jeg valgte str. 38
  • Mønster til top – varenr. 20051. Jeg valgte str. 36 (jeg har “hacket” mønsteret. Læs mere om hvordan herunder)

Tip: Husk at vaske stoffet først. Det krymper nemlig lidt i vaske, så hvis du ikke vasker det før du klipper, risikerer du, at det bliver for småt. 

Toppen har jeg lavet ved at hacke et af Selfmades kjolemønstre (som jeg faktisk har syet før). Jeg syede model C, men i stedet for at lave det til en kjole, lavede jeg det til en top. Jeg undlod bare at lave to to nederste skørte-dele, og lavede i stedet den øverste del lidt længere. 

Det er virkeligt et fint mønster, med både indsnit og skjulte sømme i toppen. Et ret godt basismønster til flere hacks. 

Buksemønsteret har jeg næsten fulgt til punkt og prikke. Jeg syede model B, og det eneste jeg gjorde anderledes, var stikningen ned i midten af eleastikken hele vejen rundt. Den har jeg ikke lavet. I stedet har jeg syet 3 lodrette stikninger, en bagpå og en i hver side. På denne måde folder elastikken ikke, men bliver hvor den skal. 

Har du nogle spørgsmål til syprojektet, så kan de stilles i en kommentar til dette instagrampost

Pssst.. Vidste du, at jeg har samarbejdet med Selfmade i flere år og lavet flere gratis begyndervenlige syguides? Jeg har bl.a. lavet en kjole med pufærmer, en teddyvest, A-formet kjole og en sommerkjole, som mange hyggede sig med, da corona lukkede landet ned. 

Andre spændende indlæg <3